De eerste dagen van 2020 zijn alweer voorbij. Tijd dus om de balans op te maken van 2019. Welke blogs op Hygiëneplaza lazen jullie vorig jaar het vaakst? We hebben een duik genomen in de statistieken om te zien naar welke onderwerpen de meeste vraag was.
1. De kracht van zwart: disposable handschoenen in de voedingsindustrie
Met stip op nummer 1: de toepassingsmogelijkheden van zwarte nitril handschoenen in de horeca, in keukens en slagerijen, bij cateraars en andere bedrijven in de voedingsindustrie. Het blog is al gepubliceerd in 2017, maar is nog altijd populair. En terecht, want de zwarte handschoenen van CMT hebben veel voordelen.
2. Latex, vinyl of nitril: welke handschoen moet ik kiezen?
Met zoveel verschillende soorten materialen, kleuren en sectoren is het niet gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig was daar het blog waarin we uitleggen hoe je de handschoenen kunt kiezen die het beste bij jou passen.
3. Checklist deel II: opslag van goederen in de voedingsindustrie
Of je nou werkt bij het lokale tankstation dat snacks verkoopt of bij een grote speler in de levensmiddelenindustrie, de hygiëne moet optimaal zijn als je een audit succesvol wilt doorlopen. In een serie van vijf blogs hebben we aandacht besteed aan de belangrijkste punten waar je op moet letten.
4. Hygiënecodes per sector
Geen echt blog, maar wel een handig overzicht: de hygiënecodes per sector. Van akkerbouwers tot zuivelbereiders, op deze pagina vind je een uitgebreide lijst met links naar de desbetreffende brancheorganisatie die de hygiënecode heeft opgesteld.
5. Alles wat je moet weten over disposable haarnetjes
Niet alleen van de wegwerphandschoenen bestaan er diverse varianten, ook op het gebied van disposable haarnetjes is de keuze reuze. In dit blog lees je daarom alles over het verschil tussen clip caps, peak caps, snood caps, baretten en bouffant caps. En voor wie echt de smaak te pakken heeft, is ook dit een lezenswaardig stuk.
6. Conformiteitsverklaringen: wat moet ik ermee?
De wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid is geen eenvoudige kost. Naast de hygiënecodes staat de uitleg over conformiteitsverklaringen daarom ook in het rijtje. Alles wat je moet weten over deze declaration of compliance op één pagina, daar houden wij van.
7. Vijf redenen waarom de schoonmaker jouw belangrijkste werknemer is
De titel zegt het al: dit is een ode aan de schoonmaker. Het vak wordt helaas niet altijd op waarde geschat, dus wij vonden het tijd om de schoonmaker eens in het zonnetje te zetten.
8. Schoonmaakmaterialen goed opbergen? Dit is waar je op moet letten
Een kort en bondig overzicht met tips om schoonmaakmaterialen na gebruik goed op te bergen, zodat ziektekiemen geen kans krijgen en je schoonmaakgerei langer meegaat. Hier kan iedereen die een optimale hygiëne wil bereiken zijn of haar voordeel mee doen.
9. Arbeidsrisico’s in de horeca (en wat je er tegen kunt doen)
Ziek horecapersoneel kost aardig wat geld. Omdat wij vinden dat hygiëne, veiligheid en gezondheid op het werk van essentieel belang zijn, geven we hier oplossingen voor de vijf grootste risico’s op de werkvloer. Niet werkzaam in de horeca? Niet getreurd, we hebben ook gedacht aan manieren om veilig te werken in de schoonmaakbranche en in de buitenlucht.